вторник, 17 марта 2015 г.

НОВИЙ НАНОМАТЕРІАЛ ВМІЄ ПЕРЕТВОРЮВАТИ БІЛЬШЕ 90% СВІТЛА В ТЕПЛО


Інженери Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США) розробили інноваційний матеріал, що перетворює в тепло більше 90% сонячного світла.
Завдяки унікальній структурі наночастинок, з яких складається матеріал, він здатний витримувати температуру понад 700°C і використовуватися на відкритому повітрі протягом багатьох років, причому навіть при підвищеній вологості.
Матеріали, які застосовані в концентруючих сонячних колекторах в даний час, мають невеликий термін служби зважаючи на погіршення властивостей під впливом теплової енергії. В концентруючих колекторах для фокусування світла і перетворення його в електрику використовуються дзеркала. Концентроване світло нагріває воду, перетворюючи її в пару, що обертає турбіну генератора, який виробляє електрику.

В основі новітнього матеріалу лежить кремній з нанопокриттям на основі бору. Покриття формується з використанням частинок різного розміру: від 10 нанометрів до 10 мікрометрів, що дозволяє матеріалу ефективно поглинати сонячне випромінювання, працюючи при високих температурах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий