четверг, 23 апреля 2015 г.

ЯПОНСЬКИЙ МАГЛЕВ ПОБИВ РЕКОРД ШВИДКОСТІ ДЛЯ ЗАЛІЗНИЦЬ, ЩО ПРОТРИМАВСЯ 12 РОКІВ

Рекорди швидкості в наш час довго не тримаються, але цей проіснував з грудня 2003 року, коли поїзд на магнітній подушці зумів розвинути 580 км/год. Лише минулого тижня в ході випробувань в префектурі Яманасі новий маглев японської компанії JR Central перевищив цю швидкість ще на 10 км/год.
  Варто пояснити, що фантастична швидкість досягається за рахунок повної відсутності прямого контакту між рейками і потягом, що мчить над ним, «підвішений» в повітрі за рахунок роботи потужних електромагнітів. Новітній поїзд поки що курсує лише між містечками Уенохара і Фуефукі на захід від Токіо. Однак до 2027 року він зв'яже надшвидкісною гілкою японську столицю з найбільшим портом Нагоя.
  У компанії JR Central обіцяють, що вже в наступних випробуваннях маглев подолає планку в 600 км/год, хоча в реальному житті швидкість пересування, швидше за все, доведеться штучно обмежити 500 км/год. Ну а в Китаї тим часом зайняті створенням проекту, ще не обмеженого нічим. За проектом, укладений в трубу зі слабким вакуумом маглев зможе досягати 2900 км/год.
Джерело: Naked Science

Комментариев нет:

Отправить комментарий