среда, 22 апреля 2015 г.

АЛЮМІНІЄВА БАТАРЕЯ ЗАРЯДЖАЄТЬСЯ ЗА ОДНУ ХВИЛИНУ


  Вчені зі Стенфордського університету (США) розробили компактний алюмінієвий акумулятор, який виглядає як шматочок кухонної фольги.
  У новій батареї негативно заряджений електрод (анод) зроблений з алюмінію, а позитивно заряджений (катод) – з графіту. Вони знаходяться в рідкому соляному розчині, який грає роль електроліту. Акумулятор здатний пережити до 7500 циклів перезарядки без втрати потужності. Це значно кращий показник, ніж у літій-іонних батарей, які, як правило, втрачають потужність після 1000 циклів.
   Крім того, батарея заряджається дуже швидко, досягаючи повного заряду приблизно за одну хвилину. Алюмінієвий акумулятор надійніше і безпечніше літієвого, але у нього є ряд недоліків. Зокрема, батарея може видати напругу лише в 2 вольта, що в два рази менше напруги літієвих акумуляторів. Не може вона похвалитися і потужністю, видаючи не більше 40 Вт на кілограм (в порівнянні з 200 Вт для літій-іонних батарей).
  Тим не менш, творці сповнені рішучості запустити свій винахід у виробництво – як мінімум для тих, кому феноменально швидка швидкість зарядки здасться важливіше інших показників.
Джерело: Популярная Механика


Комментариев нет:

Отправить комментарий