четверг, 9 октября 2014 г.

СОНЯЧНА ЕНЕРГЕТИКА ДО 2050Р. МОЖЕ СТАТИ ОСНОВНИМ ДЖЕРЕЛОМ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Post Image
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує, що через 36 років сонячна енергетика може стати основним джерелом електрики в світі завдяки скороченню витрат на необхідне обладнання.
"Швидке зниження вартості фотоелектричних модулів і систем в останні кілька років відкрило нові перспективи для використання сонячної енергії в якості основного джерела електроенергії в найближчі роки і десятиліття", - сказав виконавчий директор МЕА Марія ван дер Ховен.
В агентстві зазначили, що сонячні фотоелектричні системи могли б згенерувати до 16% електроенергії в світі до 2050 року, а сонячне термоелектрика, створюване сонячною електростанцією - могло б забезпечити ще 11%.
Відзначається, що з 2000 року сонячні фотоелектричні панелі є розвивається технологією поновлюваних джерел енергії.
МЕА заявило, що поширення сонячних батарей почнеться з Китаю, потім досягне США, Індії та Близького Сходу.
Експерти вважають, що вже в майбутнє десятиліття сонячна енергетика стане комерційно рентабельної, а потім перевершить за обсягами виробленої енергії традиційну енергетику.

У 2008 році вартість сонячної енергії в таких країнах, як Австралія, Німеччина, Італія і Голландія, перевищувала $ 4 Зараз же ціна знизилася до $ 0,8 за ват. Аналітики прогнозують, що до 2050 року ціна знизиться до $ 0,3 за ват і на тлі зростаючих надбавок за викид парникових газів, які накладатимуться на традиційні види палива.
http://uaenergy.com.ua/post/20053/solnechnaya-energetika-k-2050-g-mozhet-stat-osnovnym/

Комментариев нет:

Отправить комментарий