понедельник, 6 октября 2014 г.

Модифіковані мікроби роблять з трави дешеве біопаливо

Вчені з університету Джорджії представили технологію безпосереднього перетворення сирої біомаси в біопаливо з допомогою генетично-модифікованої бактерії Caldicellulosiruptor bescii.
Джанет Уестфелінг з Джорджійского університету
Попередні технології припускали попереднє оброблення біосировини (руйнування клітинних стінок) перед перетворенням в етанол. Такий процес в два етапи досі робив видобуток біопалива з трави і бур’янів економічно нерентабельним.
Після двох з половиною років досліджень група вчених на чолі з Уестфелінг розробили метод генетичного маніпулювання поведінкою бактерії Caldicellulosiruptor bescii. Дослідникам вдалося ввести в її організм гени іншої анаеробної бактерії, яка виробляє етанол.
В результаті вони модифікували організм так, щоб мікроб руйнував необроблену біосировину і виробляв з неї етанол. Тобто, по суті, тепер можна взяти звичайну траву, подрібнити її, додати дешеву, трохи солонувату рідину, і на виході отримати етанол. Розроблена технології є першим кроком до економічно вигідного промислового виробництва етанолу.
 http://scitech.com.ua/2014/06/04/modyfikovani-mikroby-roblyat-z-travy-desheve-biopalyvo/

Комментариев нет:

Отправить комментарий